Draads support

Tel: +31 (0) 348 46 94 10

Microsoft 365

Werken op kantoor, thuis en onderweg met Microsoft Office. Zo maak je met Microsoft 365 jouw bedrijf tot een flexibele organisatie. Microsoft 365 is altijd beschikbaar en up-to-date met de meest recente softwareversies van de Microsoft producten.

Wat is Microsoft 365

Microsoft 365 is de nieuwe naam voor Office 365. Microsoft 365 is een een verzamelpakket van meerdere Microsoft producten. Zo zit het volledige Office 365 pakket erin met de vertrouwde Microsoft programma’s zoals Word, Excel en Outlook. Daarnaast bevat Microsoft 365 ook Microsoft Office Online zodat je vanuit je webbrowser een Word document kunt bewerken of een Excelsheet kunt aanvullen. In Microsoft 365 zit bovendien het pakket Microsoft Office Mobile dat je installeert op je tablet of telefoon. Ook OneDrive, de cloud opslag van Microsoft wordt meegeleverd met Microsoft 365. En natuurlijk Exchange Online, de uitgebreide emailserver van Microsoft zodat je je emailarchief, agenda en adresboek naadloos kunt synchroniseren met al je apparaten.

Microsoft 365 even duidelijk op een rij

Microsoft Office 365

Dit is de normale desktopversie van het vertrouwde Office. Deze bestaat uit o.a. Word, Excel en Outlook. Deze software wordt zoals we al jaren gewend zijn, geïnstalleerd op je PC, laptop of Mac. Je krijgt automatisch en zonder extra kosten de volgende versies van Office.

Zo heb je niet alleen zonder extra kosten altijd de meest recente versie, het voorkomt ook dat in een bedrijf verschillende versies door elkaar gebruikt worden. Voorheen werden die pakketten meestal nieuw aangeschaft als er een PC bijgeplaatst werd en omdat er dan een nieuwere versie gekocht werd dan waar de bestaande PC’s al op werkten, kreeg je dus een rommelig geheel van verschillende Office-versies in een bedrijf. Met Microsoft Office 365 heb je dat probleem niet meer.

Microsoft Office Online

Hiermee kun je via je webbrowser inloggen en de Office pakketten direct gebruiken. Je hoeft dus geen software vooraf te installeren en je hebt dus ook geen aparte licentie voor deze computer nodig. Dit is handig als je als gast inlogt op een PC waarop je normaal gesproken niet werkt. Je kunt dan in Microsoft Office werken zonder dat dit pakket is geïnstalleerd.

Als je dus je eigen computer even niet bij de hand hebt, bijvoorbeeld in een hotel, bij een klant of op een pc in het magazijn dan kun je dus vanuit de Internet Explorer-browser in je browser werken aan een Excel-sheet, PowerPointpresentatie of een Word-document.

Microsoft Office Mobile

Dit is de mobiele versie van Office die geïnstalleerd wordt op telefoons en tablets. Hiermee kun je in Word, Excel en PowerPoint werken op bijvoorbeeld je iPad, iPhone of Android-telefoon. De software is aangepast aan het kleinere schermformaat van deze apparaten en is geschikt om met touch te bedienen. Om documenten uit te wisselen tussen de mobiele apparaten en je vaste computers wordt gebruik gemaakt van OneDrive.

OneDrive

OneDrive is de cloudopslag van Microsoft. Hiermee kun je de Office-documenten van je bedrijf in de cloud brengen zodat je altijd en overal toegang hebt tot deze gegevens. Je kunt heel makkelijk al je bestanden hierheen slepen, het is overal beschikbaar en je kunt mappen delen met collega’s.

Exchange online

Dit is de uitgebreide emailserver van Microsoft. Zonder dat je als bedrijf een eigen Exchange server hoeft aan te schaffen kun je nu gebruik maken van alle mogelijkheden van Outlook.

Er is een naadloze synchronisatie van je hele email/agenda/contacten/taken met al je apparaten: PC, Mac, laptop, tablet, telefoon, etc. Als je dat wilt kun je jouw mailbox/agenda/contacten met je collega’s delen en zelfs openbare emailmappen aanmaken (zoals info@jebedrijfsnaam.nl of administratie@jebedrijfsnaam.nl). Dit werkt echt ideaal. Je collega’s kunnen in je agenda zien wanneer je bezet bent en kunnen zelf een afspraak voor jou inplannen.

Als je onderweg bent, krijg je deze afspraak direct op je iPhone binnen. Dus geen extra kabeltjes aansluiten, geen icloud of andere diensten noodzakelijk. Tevens wordt er een back-up van je hele Outlook omgeving gemaakt. Dus als je PC wordt gestolen of defect raakt, ben je geen emailarchief kwijt.

De voordelen

  • altijd en overal de Office-programma's die je gewend bent door werken in de cloud
  • ook aan de andere kant van de wereld samenwerken met je collega's op kantoor 
  • geen zorgen over het beheer, de hele omgeving altijd beschikbaar en up-to-date
Microsoft 365